Psychodiagnostiek

Het diagnostisch onderzoek wordt meestal gekaderd binnen een bestaande behandeling. 

Door middel van gesprekken, observatie en tests kan er een meer diepgaande analyse uitgevoerd worden indien gewenst. Dit kan gedaan worden om tot een diagnose te komen of om een volledig beeld te schetsen van de problematiek. 

Wat kun je verwachten?

Er zal een gesprek vooraf gaan om de onderzoeksvraag volledig duidelijk te stellen en de nodige achtergrondinformatie te verzamelen. Dan volgen de tests die ook plaatsvinden in de groepspraktijk. Het kunnen vragenlijsten zijn om in te vullen, vragen om te beantwoorden of opdrachten om uit te voeren. De afnametijden varieren sterk. Het is in sommige gevallen mogelijk dat er meerdere dagen nodig zijn (afhankelijk van de duurtijd en belasting).

Tijdens de afname zullen alle observaties meegenomen worden. Na het onderzoek is er een gesprek waarin de resultaten besproken worden zodat jij weet wat eruit is gekomen en wat eventuele implicaties zijn.  

Ander psychodiagnostisch onderzoek?

Ben je op zoek naar een specifieke testafname, mag je me uiteraard steeds de vraag stellen. Indien het binnen mijn mogelijkheden valt, ben ik zeker bereid om je verder te helpen en anders verwijs ik je door.